PDA

View Full Version : Kako se pravi cwshare.cfg

dejoc
08-01-2009, 22:07
Molim nekoga da mi pomogne , kako se paravi cwshare.cfg i dali se tu upisuju podaci ili se taj file dobije od nekoga ko daje liniju.
Ako se pravi onada stvarno ne kontam kako , sta se sve upisuje.
Dali to moze da radi sa podacima sa free servera , jer za sada mi je stalo da otvorim bilo koji kanal i da skuzim kako to funkcionise.
Ako je neko voljan da pomogne totalnom neznalici o CS_u.

nerminz
09-01-2009, 02:44
Molim nekoga da mi pomogne , kako se paravi cwshare.cfg i dali se tu upisuju podaci ili se taj file dobije od nekoga ko daje liniju.
Ako se pravi onada stvarno ne kontam kako , sta se sve upisuje.
Dali to moze da radi sa podacima sa free servera , jer za sada mi je stalo da otvorim bilo koji kanal i da skuzim kako to funkcionise.
Ako je neko voljan da pomogne totalnom neznalici o CS_u.

Zavisi kako se uzme!

treba da izgleda ovako!
M: { TVOJHOST.dyndns.tv { XXXXXXXX }}-HOST kreiras na www.dyndns.com
I: { 04 }###Level-nivo do kojeg ides sa skidjanjem karti.
X: { 05 }###Broj karti koje uzimas od odredjenog provajdera

Ovu liniju dobijas od svog peera,dodas svoj port (xxxx), ostali podatci ce biti upisani:
D: { TVOJPEER.dyndns.tv { XXXX YYYY { YYYYYYYY { A3 A3 }}}}

Ovu liniju (sa upisanim tvojim podatcima) dajes svom peeru:
D: { TVOJHOST.dyndns.tv { YYYY XXXX { XXXXXXXX { A3 A3 }}}}

XXXX: TVOJ UDP PORT-otvaras ga u ruteru i usmjeris prema IP Dreamboxa.
XXXXXXXX: TVOJ PASSWORD
Pasword odredis proizvoljno (HEXA)

podatci YYYY i YYYYYYYY su za tebe nebitni jer ce biti upisani.

Gotov CWSHARE.CFG bi trebao izgledati ovako:

I: { 04 }
X: { 05 }
M: { TVOJHOST.dyndns.tv { XXXXXXXX }}
D: { tvojpeer.dyndns.tv { xxxx yyyy { yyyyyyyy { A3 A3 }}}}

Sve preko ovoga ti je nebitno za pocetak.
Bice ti nejasno dok god nebudes imao PEERA jer bez toga nikad nece raditi i uvijek ces misliti da nesto nije u redu.

Da bude jasnije svima koji se po prvi put crecu sa ovim:

Bez linije koju vam neko daje, nema CS-a preko Gboxa i Mbox-a.
Ne pokusavajte na internetu naci besplatne servere.
Sve i da nadjete negdje neciju liniju ona nece raditi sve dok on vasu liniju na ubaci u svoj CWSHARE.CFG.

Nadam se da sam jasan!
Pozdrav!

dejoc
09-01-2009, 07:49
Ok.hvala na objasnjenju.Opet mi je nesto jasnije ali mi vjerovatno nece biti sve jasno dok ne vidim ispravan i upotrebljiv file , ali dali d-liniju ja upisujem sam po necijim informacijama ili dobijem gotov file na PM.
Sto se tice free servera ima li neki koji radi samo radi probe i nije bitno koji kanal i mogu li ja nekome dati nesto kad nemam nista osim ovoga sto se otkljuca kljucevima.
Pozdrav svima ,valjda cu i ja jednom ovo sve skontati.

nerminz
09-01-2009, 17:46
Ok.hvala na objasnjenju.Opet mi je nesto jasnije ali mi vjerovatno nece biti sve jasno dok ne vidim ispravan i upotrebljiv file , ali dali d-liniju ja upisujem sam po necijim informacijama ili dobijem gotov file na PM.
Sto se tice free servera ima li neki koji radi samo radi probe i nije bitno koji kanal i mogu li ja nekome dati nesto kad nemam nista osim ovoga sto se otkljuca kljucevima.
Pozdrav svima ,valjda cu i ja jednom ovo sve skontati.

Na sve ovo ti je vec odgovoreno.
Nebitno je dali ces fajl praviti sam ili ce neko da ti ga da.
Niti je bitno hoces li linju pisati sam ili ces je dobiti gotovu.
Bitno je da su podatci tacni.
I za FREE server sam vec napisao.
Da to nije moguce na takav nacin.
Da bi se zakacio na takav server, morao bi kontaktirati vlasnika pa s njim razmijeniti linije......vec je napisano.
CITAT:

Bez linije koju vam neko daje, nema CS-a preko Gboxa i Mbox-a.
Ne pokusavajte na internetu naci besplatne servere.
Sve i da nadjete negdje neciju liniju ona nece raditi sve dok on vasu liniju na ubaci u svoj CWSHARE.CFG.

Zaista nevidim sta je ovdje nejasno osim ako nevjerujes u to sto tu pise.
U tom slucaju zelim ti svu srecu u trazenju i bice mi drago da se sljedeci put javis, da nam kazes kako si na netu nasao liniju za Gbox ili Mbox, ubacio u svoj CWSHARE i da to radi EXTRA.
Pozdrav!

dejoc
09-01-2009, 19:48
Ok.Hvala ti jos jednom na odgovoru ali stvarno nisam kontao taj dio sad barem znam da moram prvo u potragu D-linije jer ako je vi niste nasli na takav nacin pogotovu ja necu.Ovaj odgovor mi puno znaci da ne gubim silno frijeme trazeci free server po netu.
Pozdrav nerminz i hvala.

nerminz
09-01-2009, 21:20
Ok.Hvala ti jos jednom na odgovoru ali stvarno nisam kontao taj dio sad barem znam da moram prvo u potragu D-linije jer ako je vi niste nasli na takav nacin pogotovu ja necu.Ovaj odgovor mi puno znaci da ne gubim silno frijeme trazeci free server po netu.
Pozdrav nerminz i hvala.

Opet nisi shvatio.
Nisam rekao da ne trebas traziti.
Nemoj traziti liniju na internetu jer linija sama po sebi ne znaci nista.
Ako nadjes nekoga (moze to biti i free server) on ti mora dati svoju liniju a ti njemu svoju.
Tada ce tek da funkcionise.
Javi se na PM dacu ti par dana.
Pozdrav!

dzemi
12-01-2009, 01:02
ima nesto sto i mene boli vec dva dana a mislim da ovdje na forumu ima onih koji bi mogli odgonetnuti na ovaj problem: vec 2 dana nemogu da dam prijateljima moju liniju.sve sam zivo probo ali neide.jednom dam iz prve a ovoj trojici nikakokomunikacija je ja sam kod njih crven a oni kod mene zuti.na CS-u sam i imam 2 locala.viasat i canal+ Norveski, oba su full.porte sam testiro i otvorene su,sve je uredjeno a ja im nemogu poslati moju liniju da gledaju kanale.u cemu bih mogo biti ovaj problem.unaprijed se zahvaljujem

nerminz
12-01-2009, 03:37
ima nesto sto i mene boli vec dva dana a mislim da ovdje na forumu ima onih koji bi mogli odgonetnuti na ovaj problem: vec 2 dana nemogu da dam prijateljima moju liniju.sve sam zivo probo ali neide.jednom dam iz prve a ovoj trojici nikakokomunikacija je ja sam kod njih crven a oni kod mene zuti.na CS-u sam i imam 2 locala.viasat i canal+ Norveski, oba su full.porte sam testiro i otvorene su,sve je uredjeno a ja im nemogu poslati moju liniju da gledaju kanale.u cemu bih mogo biti ovaj problem.unaprijed se zahvaljujem

Moze biti vise razloga za ovo stotise desava!
Fali malo vise detalja.
Kakva je situacija sa ostalim PEER-ovima, imas li ih uopste.
Ako nemozes da das liniju 2 dana, jeli to znaci da si ranije mogao.
Ako su oni kod tebe zuti, mozda su ti stavili A1 A1.
Oprovjeri PASS, mozda imas konflikt.
Daj malo vise detalja!
Pozdrav!

csdelta
12-01-2009, 05:04
Javi mi se na PM da pogledam sta mogu pomoci, ovako mozemo samo do besvijesti pricati o tome.

nerminz
12-01-2009, 05:18
Javi mi se na PM da pogledam sta mogu pomoci, ovako mozemo samo do besvijesti pricati o tome.

Volio bih znati cemu PM.
Osim ako mislis damijenjate linije.
Zar nije bolje javno, mozda jos neko imadne slican problem.
Cemu forum ako se ovakvi problemi resavaju prako PM.
Pozdrav!

csdelta
12-01-2009, 06:45
Pa da pogledam o cemu se radi i da usput mozda i promijenimo linije, ako je problem recite.

nerminz
12-01-2009, 09:40
Pa da pogledam o cemu se radi i da usput mozda i promijenimo linije, ako je problem recite.

Nemislim da je problem.
Mislim da se o tome moze javno diskutovati, a ako dodje do razmjene onda na PM.

dzemi
12-01-2009, 13:20
nermiz:imam peerove jako dobre i uredne a ovo u vezi A1 A1 to je uredu, tako sam im i dao jer ja njima samo dajem a nista neprimam og njih, oni su kao klijenti moji.znaci naveo sam u prvom postu da sam naprimjer dao danas jednom prijatelju liniju i on sad gleda od mene kanale a ovoj trojici nikako nemogu a sve sam im isto ubacio normalno osim M linije, porte otvorene,dyndns kreiran,password generatorom im napravio pass itd.ovom jednom cak i image zamijenio i nista.provjerio sam komunikaciju:ja kod njih crven a oni kod mene zuti, oni i trebaju da budu zuti kod mene, e a sto ja nisam zelen kod njih to ja pitam vas u cemu moze biti problem

dzemi
12-01-2009, 13:27
a ti csdelta ako zelis da mijenjas liniju samo se javi.jer meni nije jasno da jednom mogu dati liniju i funkcionise super dobro a ovoj trojici nemogu a sve je isto osim M linije.e to me muci evo 2 dana se razvali da ovo uredim i neide,i ovo me muci u cemu ovdje moze biti proble.neki kazu porte, nemoguce kad ih testiram kod svakoga i vidim da su otvorene jer ja sa svojim programima ulazim u njihove box-ove

Echoes
12-01-2009, 13:48
imam slican problem.
pogledaj ovohttp:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Arsuz
12-01-2009, 15:15
@dzemi
ako ti je sve isto osim M linije onda nece ici.
svaki per ti mora imati drugi pass

nerminz
12-01-2009, 18:33
@dzemi
ako ti je sve isto osim M linije onda nece ici.
svaki per ti mora imati drugi pass

Mislim da su passwordi razliciti.
Kaze da su kreirani generatorom.
Meni se par puta desavalo isto i promjena passworda je rijesila problem mada nije bilo konflikta.
Ovdje su u pitanju trojica odjednom, to mi izgleda malo previse ali ne i nemoguce.
Ja bih pokusao promijeniti passworde.
Pogotovo ako su u pitanju klijenti.
Pozdrav!

dzemi
12-01-2009, 18:52
ok.pokusat cu promijeniti pass pa se cujemo poslije.i radi se o klijentimasad mi je zena i kcerka dosli iz bosne pa cu to kasnije.malo sjedem sa njima nisam ih vidio 22 dana.hehehe

csdelta
13-01-2009, 04:44
E pa drug moj znas li ti koliko toga ima za provjeriti kod tebe i kod tvojih prijatelja jer ko zna sta si ti tamo odradio. Ko im je otvarao dyndns naloge? Jesu li njihovi accounti ili si im ti na tvoj otvorio? Na koje passworde mislis, tvoj ili njihov u D linijama? etc etc.....
Sto se tice razmjene linija iskreno receno imam dovoljno mozda cak i previsae obzirom da se radi o total kartici.

dzemi
13-01-2009, 09:29
mister csdelta! pa nisam ja od juce.ja dreambox imam 7 godina i ti meni kazes sta sam im ja ubacivo i odradjivo, a sve sam im ja uradio.i kreiro dyndns,ma sve moguce,a na sigurno preko 50 razlicitih routera sam ljudima odradjivo i uredjivo sve, i znaci netrebam ovakve odgovore,ako neznas pravi odgovor onda nemoj ni ovakav i opeta ti hvala za sve.
nerminz.promijenio sam i pass i port otvorio novi u svom routeru i opeta nece.dali je moguce da mi kod njega firewal blokira

nerminz
13-01-2009, 10:00
To je najlakse provjeriti.
Ali da je u pitanju firewall, nebi oni bili zuti kod tebe.
Ja sam par PEEROVA brisao s liste iz istih razloga.
Mislili smo da bi mozda kompletna nova linija rijesla problem ali nijedan od nas nije mogao praviti novu liniju radi ostalih PEERova.
Mozda ti njima mozes napraviti nove linije.
Mozes sa javiti i na MSN pa da probamo njihove linije kod mene da provjerimo gdje je problem.
U svakom slucaju takve stvari se desavaju.
Nije mi poznato da je neko nasao pravi razlog za to, nego se obicno odustane od takvih linija.
u svakom slucaju, poslacu ti MSN na PM pa ako mogu pomoci, tu sam.
I mene bi zanimalo da nadjemo razlog zbog kojeg se to desava.
Pozdrav!

csdelta
13-01-2009, 10:46
mister csdelta! pa nisam ja od juce.ja dreambox imam 7 godina i ti meni kazes sta sam im ja ubacivo i odradjivo, a sve sam im ja uradio.i kreiro dyndns,ma sve moguce,a na sigurno preko 50 razlicitih routera sam ljudima odradjivo i uredjivo sve, i znaci netrebam ovakve odgovore,ako neznas pravi odgovor onda nemoj ni ovakav i opeta ti hvala za sve.
nerminz.promijenio sam i pass i port otvorio novi u svom routeru i opeta nece.dali je moguce da mi kod njega firewal blokira

Ne znam cemu ljutnja nigdje ne pise koliko godina koristis dreambox i cs i koliko si rutera nastelovao.
Pod broj jedan ovo za otvaranje naloga na www.dyndns.com ne pitam uzalud jer ako si otvorio novi host za njih ali na svom accountu moze da ti pravi probleme i da zato ne moze da se odradi kako treba.
Pod broj dva, obavezno se mora firewall iskljuciti na ruteru jer on zna da maksimalno zajebava i ajde napisi ako ti nije problem koji su ruteri u pitanju pa da vidimo i to.

dzemi
13-01-2009, 14:29
speedtouch modem i router u jednom 546T2 evo sad cu ovom jednom otvoriti novi host pa da vidim.kreirat cu mu novi dyndns.pa cu javit rezultat,blokirat cu mu firewall
csdelta.nista se ja neljutim niti imam razloga za to

dzemi
13-01-2009, 16:41
Evo sve sam izmijenjo moguce,firewall sam blokiro ali nista se nije promijenilo u mom nastojanju.opeta nerade kanali.ovo je stvarno nemoguce.i stvarno vise neznam sta bih jos mogo da uradim da bi to bilo uredu