View Full Version : Odera nas covjek-pomagajte !!!
Zdravo svima,novi sam na ovom forumu koji sam slucajno nasao Googlajuci po netu i trazeci info o CardSharingu.
Mozda je naslov ovog mog posta malo "grub" ali Bogami je tako.U cemu je stvar:
Zivim u Norveskoj i u ovom gradu gdje ja zivim ima puno nasih zemljaka koji imaju Dreamboxove i koji su prikopcani kod jednog tipa na serveru.Od ex-YU kanala covjek nam salje skoro sve,od HRT,BH,Hayata,Pinkova,Totala itd. Od stranih kanala neznam ni sam sta je kodirano a sta nije jer skoro sve otvara na sta god da se prebaci. XXX kanala ima neznam ni ja koliko.Viasat paket na Siriusu,Canal Digital na Thoru itd. Linija mu je takodjer veoma stabilna.Nikada ni sekunde ne zeza,ali brate,covjek postao bezobrazan.Cijene usluga mu variraju gore nego bersa na Wall Streetu.I ne samo to !!!
Njegova pretplata je,kako on kaze,godinu dana.
Ljudi mi neki dan pricaju da su dobili SMS od njega da im je pretplata pri isteku iako su oni sigurni da imaju jos naj manje 3 mjeseca do kada bih trebali uplatiti.Pretplata mu je inace 2000 norveskih kruna,sto je od prilike isto i u hrvatskoj valuti a u bh-markama oko 500 km.
Sada me zanima jedna stvar,a vidim da ovdje ima dobrih strucnjaka za ovakva pitanja,pa se nadam da cete mi pomoci :)
Ako bih ja i nekoliko mojih prijatelja koji zivimo u istom gradu i svi imamo Dreamboxove,uzeli svak po jednu original karticu,npr: HRT,BH-tv,Hayat,Total,Pink,neki XXXkanal,Viasat i Canal Digital,i ako bih svako od nas imao po jednu tu karticu u svom DB-u,dali bih se mi mogli "uvezati" da svako moze gledati svaciju karticu??
Naravno,svi imamo ADSL internet sa brzinama do 10 MB/ps bez nekog limita za download.
Ako je ovo moguce,zamolio bih malo objasnjenja oko ovoga.Sta bih se trebalo uraditi (instalirati) u nase DB-ove??
Mislim da se ovaj tip koristi cccam sistemom jer vidim da u mom DB-u 7020 stoji CCcam-2.0.3
Pozdrav svima i hvala u naprijed za informacije ...
Kad bi vi sve te kanale uzeli bice vam skuplje i opet necete imati sve :)
samo viasat ili canal+ na thor full kosta oko 400 evra godisnje !!!!
Uzmi ti canal + ili viasat-komplet a ja cu hrt pa ce mo deliti :) vazi?
Kad bi vi sve te kanale uzeli bice vam skuplje i opet necete imati sve :)samo viasat ili canal+ na thor full kosta oko 400 evra godisnje !!!!
Uzmi ti canal + ili viasat-komplet a ja cu hrt pa ce mo deliti :) vazi?
Pa dobro,nasli bih neki nacin da troskove podijelimo ravnomjerno.
Cijena HRT-a i Canal+ nije ista :)
Mozda bih ja uzeo sve te kartice i onda ukupnu cijenu svih kartica podijelio na nas 10 i to bih bilo to.
Ali dobro,shvatio sam da je ovaj sistem koji sada imamo,server od ovog tipa,naj jeftiniji nacin gledanja svih ovih kanala.nego,bar sada znam da je mogce promijeniti "isporucioca".Prije me to nije zanimalo pa nisam ni trazio po netu,sve dok nas ovaj nije poceo zezati.
Nego,recite mi bar ovo:
Ako jedan ima HRT a drugi npr. Pink,dali je ovoj dvojci potreban server da bih dijelili ove dvije kartice ili to moze direkt sa DB-a na DB ??
Ako moze direkt,zmolio bih za oobjasnjenje.
hvala
pa i ta budala iz svedske koristi tudje karte pa prodaje ih vama .to moze svako al nije to fer .
ne bi h preporucio da uzmete hrt jer je skup mozete pink premiere i total uzet kad nabavite lokalne kartice javite se meni ja cu vas besplatno ubacit u moj server vazno mi je da peersi imaju lokalne i takoder cu vam pomoci da umrezite dreambox nije nikakav problem
Narode,hoceli iko objasniti meni laiku sta je to "lokalna" kartica?
Jeli to mozda kartica nekog domaceg programa zemlje u kojoj covjek zivi ili sta??
Stvarno vidim da sam skroz u ovo ne upucen.
Dreamboxove imamo svi.Ja imam DB 7020 i sada razmisljam da ga zamijenim sa jednim HD8000.
Narode,hoceli iko objasniti meni laiku sta je to "lokalna" kartica?
kartica u tvom dremboxu(slotu)
Dreamer3x
21-10-2008, 20:58
"lokalna" ti je kartica koju ti posedujes u svom boksu, bez obzira koji to provajder bio. Znaci ako ti posedujes npr. pink to je tvoja lokalna. Tvoj prijatelj ima predpostavimo HRT u svome boksu, to je za njega lokalna. Ako se znaci vas dvoje medjusobno svojim boksovima netom povezete znacilo bi da "menjate lokalne". On gleda pored svoje lokalne i tvoju karticu i obrnuto. Mislim da bi to trebalo da bude dosta jasno sta se sa time misli.
Pozdrav
ne bi h preporucio da uzmete hrt jer je skup mozete pink premiere i total uzet kad nabavite lokalne kartice javite se meni ja cu vas besplatno ubacit u moj server vazno mi je da peersi imaju lokalne i takoder cu vam pomoci da umrezite dreambox nije nikakav problem
možemo li se čuti na private , imam par pitanja a nisu baš vezana za temu
"lokalna" ti je kartica koju ti posedujes u svom boksu, bez obzira koji to provajder bio. Znaci ako ti posedujes npr. pink to je tvoja lokalna. Tvoj prijatelj ima predpostavimo HRT u svome boksu, to je za njega lokalna. Ako se znaci vas dvoje medjusobno svojim boksovima netom povezete znacilo bi da "menjate lokalne". On gleda pored svoje lokalne i tvoju karticu i obrnuto. Mislim da bi to trebalo da bude dosta jasno sta se sa time misli.Pozdrav
Ovo u vezi "lokalne kartice" je jasno kao dan :)
Jos samo ovo:
1.Ako se povezemo Dreamboxovima,netreba nam nikakav server da bi to sve radilo??
2.Moj ili njegov DB nemoraju biti upaljeni da bih njegov DB mogao citati moju karticu i obratno ??
Dreamer3x
21-10-2008, 22:12
Ako mislis da ih totalno iskljucis to ne funkcionise. Znaci "gasis" ga normalno sa daljinski, znaci oni su takoreci u standby. Predpostavljam da tako i sada radus. Inace nikakav server vam nije potreban jer u opisanom slucaju ste jedan drugome serveri. Znaci oba boxa funkcionisu kao serveri i istovremeno kao klijenti. Znaci saljuci njemu tvoju karticu si server a primajuci njegovu si istovremeno klijent. To vazi i za tvog kolegu.
Pozzz
Ovo u vezi "lokalne kartice" je jasno kao dan :)
Jos samo ovo:
1.Ako se povezemo Dreamboxovima,netreba nam nikakav server da bi to sve radilo??
2.Moj ili njegov DB nemoraju biti upaljeni da bih njegov DB mogao citati moju karticu i obratno ??
Netreba vam nista osim malo znanja i truda.
A i dibicete sve to vrlo lako kad vi vase karte jos podijelite s nekim.
Dobicete i mnogo bolje i stabilnije ma kako dobro radilo to sto vam on daje.
Pozdrav!
kad uzmete kartice i rijesite linije,na Forum postavite post sto imate od lokalnih kartica i trazite razmjenu s drugima i tako mozete dobiti i druge karte,i stabilizirati si server a da neplacate nikome,i naravno testirati druge pireve njihove karte jel rade da vam ne uvala lazne i sve mozete gledati kao i od onoga ljepotana sto vam je naplacivao,uz koju lokalnu kartu mozete imati jako dobar server i stabilan,tako da nece biti problema,a svi ce vam pomoci oko namjestanja.samo se javnite i nije problem,pozz i sretno
Ako mislis da ih totalno iskljucis to ne funkcionise. Znaci "gasis" ga normalno sa daljinski, znaci oni su takoreci u standby. Predpostavljam da tako i sada radus. Inace nikakav server vam nije potreban jer u opisanom slucaju ste jedan drugome serveri. Znaci oba boxa funkcionisu kao serveri i istovremeno kao klijenti. Znaci saljuci njemu tvoju karticu si server a primajuci njegovu si istovremeno klijent. To vazi i za tvog kolegu.
Pozzz
Sve sam skontao ;)
Ovo oko gasenja DB-a je upravo onako kako sam pretpostavio.
Normalno,i ja svoj DB gasim samo na daljincu.
E sada ostaje jos da se odlucim sta nabaviti za lokalnu karticu:YellowSb:
Da uzmem nesto iz ex-YU,to pretpostavljam da ima svako.Volio bih imati Viasat ili Canaldigital (Sirius i Thor) ali bogami ove njihove kartice,bar sto se tice onih malo boljih paketa,i nijesu jeftine.
ja imam programe od moga kolege pa neznam kako vam da dadnem zelio bi sky italiju neznam kalo dobiti
cam gbox
gledam preko njega
Zdravo svima,novi sam na ovom forumu koji sam slucajno nasao Googlajuci po netu i trazeci info o CardSharingu.
Mozda je naslov ovog mog posta malo "grub" ali Bogami je tako.U cemu je stvar:
Zivim u Norveskoj i u ovom gradu gdje ja zivim ima puno nasih zemljaka koji imaju Dreamboxove i koji su prikopcani kod jednog tipa na serveru.Od ex-YU kanala covjek nam salje skoro sve,od HRT,BH,Hayata,Pinkova,Totala itd. Od stranih kanala neznam ni sam sta je kodirano a sta nije jer skoro sve otvara na sta god da se prebaci. XXX kanala ima neznam ni ja koliko.Viasat paket na Siriusu,Canal Digital na Thoru itd. Linija mu je takodjer veoma stabilna.Nikada ni sekunde ne zeza,ali brate,covjek postao bezobrazan.Cijene usluga mu variraju gore nego bersa na Wall Streetu.I ne samo to !!!
Njegova pretplata je,kako on kaze,godinu dana.
Ljudi mi neki dan pricaju da su dobili SMS od njega da im je pretplata pri isteku iako su oni sigurni da imaju jos naj manje 3 mjeseca do kada bih trebali uplatiti.Pretplata mu je inace 2000 norveskih kruna,sto je od prilike isto i u hrvatskoj valuti a u bh-markama oko 500 km.
Sada me zanima jedna stvar,a vidim da ovdje ima dobrih strucnjaka za ovakva pitanja,pa se nadam da cete mi pomoci :)
Ako bih ja i nekoliko mojih prijatelja koji zivimo u istom gradu i svi imamo Dreamboxove,uzeli svak po jednu original karticu,npr: HRT,BH-tv,Hayat,Total,Pink,neki XXXkanal,Viasat i Canal Digital,i ako bih svako od nas imao po jednu tu karticu u svom DB-u,dali bih se mi mogli "uvezati" da svako moze gledati svaciju karticu??
Naravno,svi imamo ADSL internet sa brzinama do 10 MB/ps bez nekog limita za download.
Ako je ovo moguce,zamolio bih malo objasnjenja oko ovoga.Sta bih se trebalo uraditi (instalirati) u nase DB-ove??
Mislim da se ovaj tip koristi cccam sistemom jer vidim da u mom DB-u 7020 stoji CCcam-2.0.3
Pozdrav svima i hvala u naprijed za informacije ...
pretplata na godinu dana u rh (sat kartica) ti je isto 2000 kuna.... dalje post nisam citao. Pa skupite se i složite sami svoj cs....
I jeste li napokon to zavrsili zivo me interesuje jer ja imam nekoliko jarana u Norge koji bi vam mogli pomoci ako bude trebalo.
Pozdrav Svedba.
javi se meni prijatelju.ja sam u Norveskoj i odradit cemo sve