View Full Version : card sharing
Dobar dan.
Imam veliki problem,pa ako neko može pomoći unaprijed zahvaljujem.
Radi se o tome da je cs radio super dok mi nije blokiralo dns na dns.com
i otkad sam izvadio drugi nikako da proradi,dns ja updateiran,kablo je dobro,g-box takođe,bilo je preko udp porta 4000,koji mi na testu pokazuje da je open kad na dreamu uključim opciju pod service/deamons http (litle apache) i stavim port 4000,ako to ne napravim onda mi pokazuje da je closed(to je test grc.com),i stvarno nikako ne možemo skontat do čega je.
Pozdrav!
jesi postavio novi DNS u router ili inadyn_script u var/skript ?
novi dns sam postavio u router(router je sweex-u njemu pod ddns sam stavio),a inadyn u var/script nisam dirao.
Pozdrav!
Dobar dan.
Imam veliki problem,pa ako neko može pomoći unaprijed zahvaljujem.
Radi se o tome da je cs radio super dok mi nije blokiralo dns na dns.com
i otkad sam izvadio drugi nikako da proradi,dns ja updateiran,kablo je dobro,g-box takođe,bilo je preko udp porta 4000,koji mi na testu pokazuje da je open kad na dreamu uključim opciju pod service/deamons http (litle apache) i stavim port 4000,ako to ne napravim onda mi pokazuje da je closed(to je test grc.com),i stvarno nikako ne možemo skontat do čega je.
Pozdrav!
Mozda ce glupo izgledat ali jesu li ti te persone promjenili na novi dns i probaj otvoriti neki drugi port.
Zna li možda neko kako mogu biti sto posto siguran da mi je otvoren port tj. da nije blokiran.(bez pozivanja providera),može li se to ikako provjerit.
Pozdrav!
antonius82
05-09-2008, 11:12
pa ako ti u routeru pise da je port otvoren, onda je otvoren. ako si se ponovo registrirao onda imas sigurno novi dns - njega moras dati svima koji su ti na listi. kako ce oni znati tvoju ip-adresu ako si promijenio dns?
ako si se ponovo registrirao onda imas sigurno novi dns - njega moras dati svima koji su ti na listi. kako ce oni znati tvoju ip-adresu ako si promijenio dns?
da,taj detalj nam nisi reko,jesi obavjestio koga od peerova o zamjeni DNS-a?
Imam samo 1 peer i naravno da sam ga obavjestio o promjeni dns-a,čovjek je pokušao ući u moj dreambox ono mu stalno javlja da sam ja offline a ja sam online.
na testnoj stranici grc.com sam prije 2 mjeseca testira port 4000 i tada mi je javljalo da je port stealth(skriven),i tada je proradio card sharing,i nakon toga sam par puta mjenja dns radi toga što je bio blokiran i moj peer ga je uvijek mjenjao kod sebe,tako da je cs stalno radio do prije par dana kad sam promjenio dns.Sad mi na testnoj stranici javlja za port 4000 da je open(ali samo kad u dreamu uključim http server(litle apache),a kad ne onda je closed.
Nanovo sam ubacio gemini i gbox i vidim da je dns dobar ali mi stalno pokazuje da je peer crven,i neznam više što bi.
Pozdrav!
antonius82
05-09-2008, 14:08
koju verziju gbox-a on koristi i koju ti?
Nemoras mijenjati DNS zato sto je blokiran.
Otidji na sajt i tamo posalji bilo kakvu poruku.
Brze ca biti deblokiran nego ces ti kontaktirati PEER-a.
Sto se tice provjere porta postoji jednostavan programcic (testports).
Njime ces jednostavno ispitati port.
Stavio bih link ili program ali netnam smijemli.
Pozdrav!
Koristimo istu verziju g-boxa,da li ima neko ko bi mi pomogao samo da isprobam da li mi uopće može raditi cs?
Pozdrav!
antonius82
05-09-2008, 21:13
nebitno da li je ista verzija. ja sam koristija na serveru gbox 2.25 i na clientu 2.25 - jedan dan radilo, drugi dan nece i tako me izludivalo. sve moguce opcije isprobao i na kraju sam samo stavija gbox 2.1 na server i client i od tada nikad problema.
Nemoras mijenjati DNS zato sto je blokiran.
Otidji na sajt i tamo posalji bilo kakvu poruku.
Brze ca biti deblokiran nego ces ti kontaktirati PEER-a.
Sto se tice provjere porta postoji jednostavan programcic (testports).
Njime ces jednostavno ispitati port.
Stavio bih link ili program ali netnam smijemli.
Pozdrav!
meni taj program pokazuje da nije port otvoren , tako da mislim da nije pouzdan :rotflmao:
downlod (http://w15.easy-share.com/8212491.html)
Je li ima neko gbox 2,1b da je ispravan da mi pošalje na pm.
Pozdrav!
Je li ima neko gbox 2,1b da je ispravan da mi pošalje na pm.
Pozdrav!
GBOX 2.1b FULL (http://www.speedyshare.com/564539847.html)
hvala na gboxu,instalirao sam ali ne radi,na ovom programu testport sam probao testirat port udp4000 i javlja failed,e sad šta mu to znači,znači li možda da mi nije slučajno provider blokira port.
Pozdrav!
antonius82
06-09-2008, 15:56
neznam sad da provider blokira portove - meni barem to nije poznato. al nije mi jasno, zasto se zajebajes oko toga porta 4000? otvori neki drugi i onda ces viditi jel problem u portu ili necemu drugome.
ne vjeruj ni jednom testeru portova.ni jedan od svih mogucih programcica za testiranje portova nisu mi pokazali da je port otvoren.a jest naravno.upisi novu dydns adresu i sve sto treba u router.kad to zavrsis ne preostajeti nista drugo zovi provajdera.
nisi duze vrijeme bio aktivan preko tog porta ugasen je.trazi drugi puta da ti otvori port ne 4000.5000. ili 6000 nego 5665 ili 8894 ili 4568 ili 7894 itd.
brat mi radi na tim poslovima.nadam se da ces rijesit problem.poz
Da li mi neko može dat d liniju samo da isprobam da li radi preko ovog porta.
Pozdrav!
Evo ti pa brobavaj samo mi posalji svoju liniju na pm
delate
Izvini mijami za ovu liniju ali sam je namjerno postavi da vide raja da ima i besplatnih linija.
Evo vidim da je ovaj decko Tomy5 nasjeo isto ko i ja pa platio istom preprodavacu tudjih kartica.
da li neko zna do čega bi moglo biti,koristim gbox 2,1b,gemini 4,40,modem-router sweex,imam dva peera,jedan je crven, a jedan plav,i kad odem na neki kodirani kanal,vidim da ga odkodira dolje u dnu oznaka za sustav kodiranja pozeleni,ali nema slike.
firwall iskopcaj na ruteru pa tad provaj
iskopča sam firewall na računalu,ništa se ne popravlja,meni u ruteru(sweex mo251) pod firewall ima ip filter,mac filter,port forwarding i dmz(pod mac filter nema ništa i dmz je isključen,pod port forwarding imaju otvoreni portovi 21,23,80 tcp i 4000 i 5000 tcp i udp,pod ip filter imaju outgoing od dreama prema ruteru port 5000(moj)i incoming od rutera prema dreamu port 4000(prijateljev),i šta ja tu da isključim.
Zna li neko kakve trebaju biti postavke na dreamboxu 500 plus za card sharing(gbox je dobar,i dns,i javna je ip adresa)ali cs ne radi vidi se plav peer,i kao da odkodira ali nema slike.
Pozdrav!
pilotbabo
11-09-2008, 14:52
Pises da ga odkodira, da li ti u tom momentu napravi file /tmp/ecm.info? Ako da a nemas slike na vise kanala, onda ti je do image nesto.
Zna li neko kakve trebaju biti postavke na dreamboxu 500 plus za card sharing(gbox je dobar,i dns,i javna je ip adresa)ali cs ne radi vidi se plav peer,i kao da odkodira ali nema slike.
Pozdrav!
ako je plav znaci da cs radi ali taj peer nema lokalne karte,a to sto ne otvara sliku nesto je drugo u pitanju, pitaj njega