View Full Version : da cujemo strucnjake
Posto aktivno lutam po forumima vidim da neki tipovi imaju i po 200 carti na distanci 1 ...
da nije malo to previse, jer ako uzmemo da u prosjeku svaki per.. ima 3 lokal kartice (ne da sam optimistican vec naivno glup) onda taj tip treba da je u vezi sa 30 perova na distanci 1 i da, idalje server ne pada ...
Mozda ljudi imaju masine sa dva procesora i 50 mb linije....ili ima neka caka ...
prijatelju ja imam 200 peersa a dreambox moze ici do 218 peersa i gledam samo distancu1 imam ih oko 250 karticaa
mnogo od njima koji kazu da imaju distance: 250 su fakeri , znaci lazu samo da dobiju tvoj D liniju, ma da ima i tipovi koji ne lazu :) to je to
Ok..... u cemu je fora, ti dobro znas da sam u ovom "poslu" zelen... a ucim na svojim greskama a bogme mi je dobro posluzila i tvoja pomoc narocito fila sto si mi dao jer sam ih "dobro" proucio i sam probo da postavim server ...zacudo radi he he he ....
ali Pada mi server ako ih imam vise od 10 peersa ... smanjio sam vrednost I:... kao i igram se sa postavkama n:.... neke sam providera stavio na g:... neke koje nemam intersa na Y: .... pokusavam da nesto stavim na ignore liste ... ako imas kakav savjet.. pucaj...
recimi koju verziju koristis Gbox ? i proveri cwshare da ne imas neku gresku u njega neki los peer moze da pravi problem
casa ja stvarno imam toliko kartica i na gbox 2.25 mi sve radi odlicno i vjeruj da sve kartice testiram
mijami ja ne zborim za tebem ja ne kazem da nemas... ja samo kazem da puno od peerova lazu, inace ima i mnogo peerova koji imaju toliko karte
ja sam taj problem rijesio sa novom ignore i indet listom i bilo je puno bolje
na deset pireva distanca mi je bila I 3 a x 0A i radio je bez problema
ako ti treba ignore i ident lista posalji mi pm,pozz
ignor lista ti rijesi samo kartice koji odredeni provajderi vise ne koriste a ne moze rijesit one kartice kojima je isteklo trajanje mislim na update ako ljudi ne placaju pretplatu najvise tih kartica ima u arabiji koliko sam ja testirao i vidio svaka druga je fake
po meni dobitna kobinacija i o2 x o5 sve radi ko doxa mozes nagurati bez problema 200 pirova al ako se predje 100 pirova preporucujem spustanje na dis 1 i to je to ;)
http://i173.photobucket.com/albums/w74/iveco_1/leveli.jpg
Ko sto vidim i cujem nema brzog i lahkog rjesenja ....to sam i ocekovao ....treba samo pokusavati i iz svog vlastitog iskustva naravno uz pomoc drugih naci vlastitu metodu...pa da nastavim sa pitanjima ...kako je najlakse provjeriti da li je lokal kartica fake .....i gde su najbolje ignore list ili ih treba sam raditi....
Naravno da cu i ja pomoci drugima kad malo se nastelim na ovome ....he he he
Dreamer3x
05-08-2008, 21:54
prijatelju ja imam 200 peersa a dreambox moze ici do 218 peersa i gledam samo distancu1 imam ih oko 250 karticaa
Izvini ali daj mi objasni cime si ih toliko pokupio. Posto smo povezani znam sta imas od kartica, naravno osim one koja nije za svakoga! Znas sta mislim.
Ja imam 4 lokalnih pa jos ne gledam ni 10-ti deo u dist1.:)
Pozzz
varcar: u cwhare ubaci ovo I: { 01 } ovo krati sve ostale karte virtuelne samo lokal ostane i testiraj....
Dreamer3x: i ja se zapitujem za tog tipa sta toliko nudi (local ) za da ima toliko pirova ??
ja imam Debian Linux Server a imam 69 perova a distanci1: samo 50 :)
ok casa
Ja vjerujem da se moze imati toliko peerova ali cemu svrha svemu tome ... nije bitno ...
Mene najvise nerviraju tipovi koji bi da se jxxxbu a da i dalje ostanu nevini ....narode ako hocete da gledate tv kupite neku karticu , bilo kakvu ; pa onda trazite nesto za razmjenu .... Ja imam hrt i to me kosta na zapadu gotovo isto kao lokalna kartica neke firme ovde .... staces kad sam "naconalista" ha ha ha
Znali ko gde je najbolja ignore lista ili trebam sam da je sam sklepam...
uff meni je preko k*** od takvih perova vise.... kad vidis na forum nudi SKy*** sve neke jake karte i kad ga dodas u gbox ili ccam on nema nista... idemi se da skrsim dream i pc...
Dreamer3x javi mi na pm koji ti je dns i koju moju liniju imas jer imam 3 gbox servera pa da vidimo kartice koje primas od mene
pitanje drugo
prema iskustvu koliko perova se moze nabiti na jedan port ....ne mislim teoriski (moze , moze brate do stolca i malo dalje ) vec prakticno
meni je vec guzva na ovom portu a imam i atak ip to su oni koje sam sleto a i dalje me drze na listi ....
odgovorio sam ti na drugom forumu atache sredi preko n linije N: { 00 01 03 00 8000 12000 } a mozez max stavit 218 peersa na jedan port jer toliko peersa podrzava dreambox s gbox 2.1b da nije peciran
odgovorio sam ti na drugom forumu atache sredi preko n linije N: { 00 01 03 00 8000 12000 } a mozez max stavit 218 peersa na jedan port jer toliko peersa podrzava dreambox s gbox 2.1b da nije peciran
znam to..
pa moram ponoviti jos jednom, sta kaze iskustvo to je moje pitane, jer ako dodamo i perove koji kucaju na port ali ne ulaze kao i port skanere koji voze iz rusije i kine tada je malo veca guzva na tom malom i jadnom portu...
mene vise intersuje to iskustvo ostalih .... na primjer odnos rutera i stabilnost rada sa dosta perova na jednom portu i kad je dobro da se aktivira jos jedan port....
hvala
nema ljutnje stari ....
govorim ti port u ruteru je samo virtualni moze podnijet koliko hoce
Pred 8 mesca sam koristio samo jedan port na 60 perova i su mi blokirali port i tad je nastala frka ... sve je bilo offline, i sad koristim vise portova !!!!
nekad se desi port da se zatvori!
tko ti je mogao blokirat port jedino sam
nisam sam, nisam toliko glup pa da blokiram sam port i ja se pitam ko je mogao ali kad sam potrazio na google.com vidio sam da postoi Port Knocking:
Broadly, port knocking (PK on wikipedia) is a form of host-to-host communication in which information flows across closed ports. There are various variants of the port knocking method - information may be encoded into a port sequence or a packet-payload. In general, data are transmitted to closed ports and received by a monitoring daemon which intercepts the information without sending a receipt to the sender.
Mijami ja imam 5 lokalnih i netreba mi nista vise sve radi perfekt sve je na distanci 1 i 2 u serveru su mi lokalne a u dva dreama su mi total i Digi jedna tako da za nase ljude nije vise ni potrebno 500 kartica jebes to kad rade i trzaju moje nikada ne trzaju i jedva cekam da premiere to promjene da padnu sve bjele kartice a ja imam dva full paketa premiere orginal po 44,99 mjesecno i sve radi super imam 2 Totala 2 Digi HR 2 Premiere 1 HRT 1 Pink Irdeto i to je dosta moji musterije imaju sve i sve radi fantasticno sve je testirano i 100% O.K
underworld
23-08-2008, 06:45
nisam sam, nisam toliko glup pa da blokiram sam port i ja se pitam ko je mogao ali kad sam potrazio na google.com vidio sam da postoi Port Knocking:
Broadly, port knocking (PK on wikipedia) is a form of host-to-host communication in which information flows across closed ports. There are various variants of the port knocking method - information may be encoded into a port sequence or a packet-payload. In general, data are transmitted to closed ports and received by a monitoring daemon which intercepts the information without sending a receipt to the sender.
svasta moze dase vidi :)
Pozdrav mijmi prjatelju stari:zuhahaa:
dobro dosao prijatelju underworld
Mijami ja imam 5 lokalnih i netreba mi nista vise sve radi perfekt sve je na distanci 1 i 2 u serveru su mi lokalne a u dva dreama su mi total i Digi jedna tako da za nase ljude nije vise ni potrebno 500 kartica jebes to kad rade i trzaju moje nikada ne trzaju i jedva cekam da premiere to promjene da padnu sve bjele kartice a ja imam dva full paketa premiere orginal po 44,99 mjesecno i sve radi super imam 2 Totala 2 Digi HR 2 Premiere 1 HRT 1 Pink Irdeto i to je dosta moji musterije imaju sve i sve radi fantasticno sve je testirano i 100% O.K
Izgleda da Anti ne ide posao pa pokusava da naivce natjera kod sebe u svoj tor...Narode kad jedan te per iznevjeri ima drugi da nastavi ... sa obicnim dreamboxom (a ima ih 2) nemoguce je odrzati server stabilnim sa tolikim brojem musterija(treba mu oko 50-tak da bi mu se isplatilo i malo da zaradi ) treba da tu uracuna struju internet kartice itd itd ... Da je ozbiljan igrac trebao bi da ima llinux server na kom , samo jedan dream u sistemu je dovoljan da sistem tresne od zemlju pogledaj te po internetu iskustva drugih...Moj Ante mala je dala nije to sala ...he he he pa da nastavimo u istom tempu...idi svoim putem idi dalje...Severina Naconale
ja bih malo komentiro samo ove distance-1 sto je kolega naveo., i potpuno se slažem da veliki broj distanci-1 i nije bas stvarna slika nego samo da bih dobio dobrog peera. ja recimo imam dist-1 (70+) a u principu kad bih išo u krajnost dobio bih mozda 35 kvalitetni karti iz dist 1!!