View Full Version : selam arkadaslar
ben cok yeniyim. cardserverler nasil oluyor nasil calisiyor hic bir fikrim yok. bende dbox 600 pvr s var- icine gemininin son versiyonunu yükledim. card serverlere girmek icin baska hangi programlari yüklemem lazim? ver serverlere nasil girecem? biraz aciklarsaniz cok sevinirim.
ayrica siz hangi serverlere giriyorsunuz? bu yöntemle yasal olmayan usüllerle tv izlemek nadakar güvenli?
sitecon22
19-05-2009, 03:14
ilk olarak mavi tus dan istedigin cam i ve sonra configleri indirmen gerek.
genelde servercilar cccam kullaniyor, ayarlamasi hem serverci ve kullanici icin basit.
dcc veya baska ftp programinla cihazina gir.
sonra bi server bulursan: onun c:line dedigimiz satiri
var/usr/etc veya var/etc deki cccam.cfg nin icine ekle.
ve cihazi en iyisi ilk defa reboot la, yani yeniden calistir.
her sey dogru ise yayinini almaktasindir.
diger konuna gelirsek:
en iyisi tanidigin bir kisi veya kendi aranizda paylasmaktir.
böylece kendinizi de yasa disi bir konu da biraz daha fazla
güvene alirsiniz.
modeminde cihaza port 21,23 ve 80 ayarli olup acik olmasin,
yani internet den giris zor olsun, cogu kisi bu portlari acip uzaktan ayar yapiyorlar,
ama böylece de bazen pc ye veya cihaza girip server adreslerini sifreleri vs calma
imkani büyük.
bi sira kendim bana bagli olanlari denedim ve 30% e girip ciktim ve sonra uyardim.
onun icin herkez ile direkmen paylasim yapmayin, tanisin ve güvenciniz varsa paylasin.
slm
Verdigin bilgiler icin cok saol
Duydugum kadariyla benim kaldigim bu sehirde birisinin bütün sattelitlerin aboneleri varmis ve senelik 150 euro istiyormus, bu fiyat uygunmu sence?
ayrica benim Dboxa ftp programi ile baglana biliyorum ama Boxla internete baglanamiyorum. bunun ayarlarini siz nasil yapiyorsunuz? ayrica Boxun icine mgCamp yükledim ve CCcam i yüklemek icin mgcampi nasil silecem?
modeminde cihaza port 21,23 ve 80 ayarli olup acik olmasin,
yani internet den giris zor olsun
bu protlari boxta nasil kapatacam?
sitecon22
20-05-2009, 09:51
box da degil, router de kapatacaksin, port forwarding de belirli bi ip ye actiysen eger, ama tahminime göre acmamisindir :)
dbox2 ise senin cihazin: dbox tusuna bas>einstellungen>>netzwerk e gir, orada
dhcp yi tusla, einstellungen zuweisen>>zurück>>einstellungen speichern ve tekrar
netzwerk e girip netzwerk i testen et, 90% de baglantin kurulmus olacaktir.
ftp program ile emu klasörüne gir ve mgcamd yi sil ve ondan sonra bi reboot yap,
dbox2 de image ine göre online da indirebilirsin cccam i.
fiyat konusuna gelince:
evt fiyat uygun, ancak tüm abonelikleri veriyorsa uygun degil, ucuz dermisim :)
denersin artik, yeterki önemli olan kanallar sorunsuz calissin, hepside gereksemez bence.
genelde öneml kartlar zaten iki veya 3 tane dir.
saygilar ve bol paylasimlar
Verdigin bilgiler icin cok saol Sitecon kardes.