PDA

View Full Version : Redosled stvari

staleto
04-04-2008, 18:28
Kao totalni pocetnik i od nedavno vlasnik DM600 box-a, uspeo sam za ovo kratko vreme potpuno sam da instaliram Gemini 4.3 + Mgcam1.29, pa cak i par plug-inova kao sto su Drtic I HackSat KeyDownloader. Medjutim zbog nedostatka nekog ko bi me uputio u pravom smeru sada nisam siguran sta dalje :YellowSb:. Ovaj forum me je odusevio sa toliko korisnih i nesebicnih postova da sada poceo da razmisljam o instalaciji Gbox-a. Na zalost ne znam nikoga od koga bi mogao da uzmem liniju, a uz to trenutno nemam ni lokalnu karticu . Zato me interesuje sta bih ja u ovoj situaciji mogao da dobijem instalacijom Gbox-a? Isto tako da li bi bilo dobro da instaliram i neki drugi emu i da li postoji neka lista (za kanale prvenstveno na 13E) gde pise sta se sa cim moze gledati. Znaci interesuje me redosled sta sve treba instalirati da bih najbolje iskoristio moj dream

stal@o

mijami
04-04-2008, 19:26
vidim da si instalirao germini 4.3 sad otvori dns na nekoj stranici i to upises u inaldin skript na ovom forumu imas za skinut gbox posto si pocetnik predlazem 2.1b ako ga vec nisi instalirao a malo postova ispod sam otvorio forum za razmjenu linija na nasem jeziku valjda ce ti netko dat liniju ako ti treba kakva pomoc mozes mi se javit na msm a u ponedjeljak cu ti dat liniju od moga pc servera koji sam pokrenuo da ljudi barem na pocetku pomogne gledat kodirane kanale dok ne nabave bolje kartice

Ps imas na nasem porumu upustva za gbox

staleto
05-04-2008, 00:21
Hvala puno. Pokusacu sve da instaliram sada preko vikenda pa se javljam nakon toga. Pozz

stijef
06-04-2008, 17:46
aloha, vidi se po broju postova ja sam jos jedan novi sto bi u svijet CS-a.

Prica mi je slicna k'o Staletova, 24/7 sam online, a razlika je da imam (fizicki) HRT karticu. Ciljam one grcke supersport i d+ kanale, sky italia, ma kanale sa sto vise euro kosarke...

Molio bih help, sto podesiti, sto instalirati, vidio sam majamijev post s zakvacenim pdf-om, no nisam siguran razumijem li (nisam nepismen u IT, no ono je dosta sturo za pocetnika?) i nisam siguran dal je to sve sto se mora uciniti? i imam prvo konkretno pitanje imam mgcamd 1.29a, Ccam-newcs 150, ccam openssl EMu's i imam instaliran gemini image: potrebno je instalirati i gbox ili ne?

ne zuri mi se previse pa bih stvar volio detaljnije prouciti, a ne ispasti srna kad krenem u CS (dobiti neke lose linije ili sto vec...). zato cu cijeniti, biti zahvalan ako mi netko prvo pomogne linkom na neku bazu znanja (sazetu u neki file za rookije ili sl.)

hvala avansno!

mijami
06-04-2008, 18:10
Ako hoces moje misljenje stavi cccam zato sto imas lokalnu i radit ce ti bolje nego gbox ako ti treba za nds kartice ( sky , Total ) javi mi se na pm pa cu ti sredit cccam da se moses mijenjat linijama ili jos bolje javi mi se na msm

staleto
06-04-2008, 22:36
Uspeo sam sve da instaliram. Podesio sam DynDNS na routeru i na Inadyn-u i instalirao Gbox, ali verziju 2.2 posto ovu 2.1b nisam uspeo da nadjem :(. Kako sada da proverim da li je sve kako bi trebalo da bude?

mijami
07-04-2008, 06:10
sad nades linije i trebalo bi da radi ajde javi mi na msm dat cu ti liniju pa da vidimo je li to radi

staleto
07-04-2008, 11:56
Dobio sam od tebe gbox fajl koji ide u bin ali nisam bas siguran da li mi je sve ostalo na svom mestu posto sam sve instalirao preko blue panel-a (manual instali iz tmp foldera). Treba li nesto od toga da editujem nakon sto ubacim ovu verziju gbox-a koju si mi poslao?

mijami
07-04-2008, 19:05
staleto javi mi se ujutro na msm i otvori portove 21 i 23 TCP pa cu ti sve instalirat u dreambox poslao sam ti samo gbox koji ide u var/bin jer si rekao da si instalirao gbox2.25

sito
07-04-2008, 20:07
Pozdrav, ova tema je bas stvorena za mene jer sam prije par dana kupio DM500+ a kao sto je rekao kolega staleto i ja sam totalni pocetnik. Navedeni DM sam uzeo iz jednog razloga sto posjedujem Total TV pa sam imao namjeru da izadjem u susret prijateljima. Uspio sam instalirati gemini-420-dm500plus i na tome je stalo, svaki pokusaj ubacivanja emulatora zavrsavao je bezuspjesno. Koji emulator da koristim i sta da radim dalje. Ponavljam posto sam totalni pocetnik mozda bi dobro dosao neki paket programa i emulatora za navedeni DM u kombinaciji sa TTV.

mijami
07-04-2008, 20:40
slusaj sito posto imas total lokalnu karticu predlazem da krenes s cccam mislim da je gbox veoma zasicen total karticama a i lakse ces naci kartice na cccam mislim na sky nego na gbox ako ti treba pomoc javi mi se ujutro do 12 sati pa cu ti pomoc

sito
08-04-2008, 09:28
Pomoc mi je potrebna, tako da svaki savjet kako i gdje je dragocjen jer sam ovih par dana lutao i nisam znao redoslijed. Javljam na prijasnji post da pokusamo zajedno rijesiti ovaj problem.

stijef
08-04-2008, 14:08
i ja sam sredio dosta toga prije samog kretanja u akciju, inadyn, dynDNS, ccam, itd., sad cekam ako je netko zainteresiran za razmjenu (imam HRT karticu) pa da istestiram postavke u praksi

javite mi se molim na personal message ili msn

staleto
08-04-2008, 14:23
Danas sam naleteo na 2.1c verziju Gbox-a pa me interesuje da li neko vec probao kako radi tj. vredi li je instalirati.

mijami
08-04-2008, 19:28
Na ovom stranici http://www.cardserver.org/cardsharing/f57/latest_gbox_and_archives_files-20/ postavio sam sve sto je potrebno za dreambox svi alati svi gbox sad se ne sjecam mislim da je 2.1 c verzija nesto zafrkavala ne mogu se tocno sjetit

sito
11-04-2008, 20:55
Samo da se zahvalim mijami-u bez cije pomoci sam nebi uspio napraviti.

alfa71
19-04-2008, 15:18
pocetnik za cs imam skaystar 2 instaliran gbox u folderu dvb u folderu gbox cwshare konfiguracija izgleda da nevalja posto se cesto prica samo o dreambox-u i dr risiverima nisam nacisto u raspakovanom fajlu rar od gbox-a nema ni gbox plugin.dll ni v key ja znam da samo cwshare treba configurisati i ubaciti u gbox folder koji je u dvb folderu peerss mi pokazuje na tom gbox control panel off nepojavljuje se ni hello molim za pomoc mijami vidim da si i na ovom sajtu ina drugim pa prvenstveno tebe molim za objasnjenja i configuraciju uradi mi to pliz pa na e-mail ako moze moze i drugi da pojasne malo hvala

mijami
19-04-2008, 19:42
alfa71 posalji mi na pm svoj e-mail pa ti poslajem program a vec sam ga stavio na ovaj sajt da se moze skinut

bolebobole
19-04-2008, 22:44
raja i ja sam totalni pocetnik, skoro sam uzeo yumatu mx+ i sve posnimao za cs ali ne znam kako dalje.

da li mogu provjeriti da li sve radi iako mi resiver nije prikljucen na kompu, posto za yumatu sve ide preko kompa. Zapravo da mi je samo da vidim da li sam uspostavi vezu i sl.

puno pozdrava pa ako je ko raspolozen da se cujemo

staleto
21-04-2008, 14:50
Moram da se zahvalim mijamiju i deliji999 na strpljenju i pomoci, medjutim i pored opste zelje da mi sve ovo proradi, iz nekog razloga gbox nece da mi se startuje :(. Prosao sam podesavanja nekoliko puta ali nesto i dalje ne valja. Da li postoji neki alat za dijagnostiku? Nesto sto mogu da instaliram pa da na taj nacin da trace-ujem problem...

stal@o

mijami
28-04-2008, 11:19
imas program cwshare za pratit trace a mmozes na dreambox isto tako vidjet u gbox control centar ako si instalirao pluging ja sam te pluginge poslao na sajt